Yoga voor kankerpatiënten (Rekanto)

yoga voor kankerpatiënten

Voor mij is dit het verschil geweest tussen terug richting genezing gaan en de draad met het leven kunnen oppikken, of helemaal vast te komen zitten, fysiek en mentaal

Katrien

Als je voor kanker wordt behandeld of als je het afgelopen jaar een behandeling hebt gevolgd, dan weet je vast dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid. Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt?

De Stichting tegen Kanker werkte dan ook een programma op jouw maat uit: Rekanto!

In de yogasessies beginnen we met een eerste ontspanning.   Vanuit deze ontspanning doen we zachte bewegingen op de ademhaling.   Deelnemers geven als feedback dat ze meer ruimte ervaren, dat spanningen wegvallen en alles meer los komt.   Een letterlijke en figuurlijke verademing.

Tevens leren we beter om te gaan met pijn en de vele ongemakken die samengaan met je behandeling.   Je leert ook om te gaan met je emoties die soms echt wel heftig zijn.  Daarvoor gebruiken we een aantal technieken uit de mindfulness.

Yoga Rekanto is aanvullend op je behandeling en revalidatie.   Tevens zorgt het voor continuïteit na je revalidatie: je blijft in beweging en bouwt verder op.

De Stichting tegen Kanker is deze activiteit momenteel aan het herorganiseren waardoor er tijdelijk geen nieuwe inschrijvingen mogelijk zijn.   Wil je tijdens of na je behandeling toch aan dergelijke activiteit deelnemen, contacteer me dan zodat we samen kunnen nagaan wat je noden zijn en wat daaraan best beantwoordt.