Yoga bij kanker

yoga bij kanker

Voor mij is dit het verschil geweest tussen terug richting genezing gaan en de draad met het leven kunnen oppikken, of helemaal vast te komen zitten, fysiek en mentaal

Katrien

Waarom yoga bij kanker?

Als je voor kanker wordt behandeld of als je een behandeling hebt gevolgd, dan weet je vast dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid. Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt?

In de yogasessies beginnen we met een eerste ontspanning.   Vanuit deze ontspanning doen we zachte bewegingen op de ademhaling.   Deelnemers geven als feedback dat ze meer ruimte ervaren, dat spanningen wegvallen en alles meer los komt.   Een letterlijke en figuurlijke verademing.

Tevens leren we beter om te gaan met pijn en de vele ongemakken die samengaan met je behandeling.   Je leert ook om te gaan met je emoties die soms echt wel heftig zijn.  Daarvoor gebruiken we een aantal technieken uit de mindfulness.

Deze vorm van yoga is aanvullend op je behandeling en revalidatie.   Tevens zorgt het voor continuïteit na je revalidatie: je blijft in beweging en bouwt verder op.

Abhyasa is partner van het FACTIOMA project van UZ Leuven.

Lessenreeksen yoga bij kanker

De specifieke reeks yoga bij kanker is elke dinsdag, behalve in de schoolvakanties, om 19u bij Praktijk Amalgaam, Houtemsesteenweg 3 in Bunsbeek (Tienen).

Als je in het Leuvense woont, kan je ook in Leuven deelnemen aan de reeks Zachte yoga, die een gelijkaardige insteek heeft maar waarvan de doelgroep breder is: mensen die chronische pijn ervaren, last hebben van stress krachten of op een zachte manier tot rust willen komen.   Van zodra er in Leuven voldoende deelnemers zijn, starten we een aparte groep yoga bij kanker.

Misschien is het een idee om yoga samen met je partner of verzorgende te volgen?  Het kan een andere insteek brengen op jullie herstelpad.

Draag soepele kledij en breng je eigen yogamatje of dekentje mee en een paar kussentjes.

Hier vind je alle praktische info, evenals een wegbeschrijving.

Gratis proefles

Voor je je voor de eerste keer inschrijft voor een reeks wekelijkse lessen, heb je recht op een gratis proefles.   Aanmelden voor een proefles of inschrijven kan via telefoon (0478 532199), email (geert@praktijkamalgaam.be) of onderstaand formulier.
Als je beslist een reeks te volgen, betaal je door overschrijving op rekeningnummer BE07 7380 4249 0466 van Geert Vancoppenolle met vermelding van je naam en de reeks die je wil volgen, of door cash betaling op de eerste les van de reeks die je volgt.
Omdat je als kankerpatiënt door je behandeling soms eens niet kan komen, betaal je 100 Euro voor 10 sessies, zolang je behandeling duurt.   Daarna betaal je zoals de andere deelnemers per reeks, van september tot de kerstvakantie, van de kerstvakantie tot de paasvakantie en van de paasvakantie tot de zomervakantie.
Door het versturen van het formulier ga je akkoord met het privacybeleid en de voorwaarden van Abhyasa.

Aanmeldingsformulier yoga voor kankerpatiënten