Kwalificaties

  • Erkend yogadocent (550 uur verspreid over 5 jaar), lid van de Yoga Federatie en de Europese Yoga Unie
  • Erkend mindfulness  en compassie (heartfulness) docent, lid van de Mindfulnessvereniging
  • Gecertifieerd stress en burn-out coach, lid van VESB, de vereniging van erkende stress en burn-out coachen
  • Auteur van de boeken “Life sucks. Why?” (gepubliceerd op Amazon en gelijst op Mindfulness & MBCT Key Resources van het Oxford Mindfulness Centre) en “Life sucks no more. How?” (nog in schrijfproces)

Wanneer je op zoek gaat naar een yoga of mindfulness docent die bij jou past, of een coach zoekt, is het van belang dat je nagaat welke opleiding hij of zij genoten heeft.
Yoga docent, mindfulness trainer en coach zijn geen beschermde beroepen: iedereen kan zich yoga docent, mindfulness trainer of coach noemen en velen hebben maar enkele weken of zelfs geen opleiding gevolgd.

Ik heb een 5 jarige opleiding tot yoga docent gevolgd in het Vormingsinstituut Yogadocenten  in Zolder.
Dit is één van de 10 opleidingscentra erkend door de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen in België en door de Europese Yoga Unie, die er over waakt dat de oorspronkelijke yoga filosofie bewaard blijft en dat er yoga met kwaliteit gegeven wordt.
Een opleiding van 5 jaar zorgt voor een doorvoelen en verinnerlijking van de yoga filosofie. Tevens wordt er veel belang gehecht aan het werken met het menselijke lichaam, zodat kwetsuren niet alleen vermeden worden maar ook het heel maken van lichaam en geest bevorderd wordt.

Eind 2017 volbracht ik ook de opleiding tot erkend mindfulness trainer bij David Dewulf, in het Instituut voor Aandacht en Mindfulness, ook een degelijke opleiding die enkele jaren neemt en meerdere stappen omvat.  Ik ben lid van Moment, de vereniging van en voor mensen die met mindfulness werken.

In 2022 volgde ik ook de opleiding tot erkend compassietrainer (heartfulness) bij SeeTrue (Maastricht).

Sinds november 2019 ben ik ook gecertifieerd stress- en burn-out coach, waarvoor ik de opleiding volgde bij HRD Academy, gegeven door Annita Rogier.  Ik ben lid van de Vereniging van de Erkende Stress en Burn-out coaches (VESB).

Ik volg regelmatig workshops en bijscholingen, onder meer:

  • yoga: Yvonne Esser (ademhaling in yoga obv Dixhoorn methode), Maartje van Hooft (aplomb-yoga), Maaike Chavanu (pawanmuktasanas), Sascha Pfeifer (yoga nidra), Günther Niessen (yoga therapie ihb op rugklachten),  Swami Nityamuktananda Saraswati, Claude Maréchal (viniyoga),…
  • mindfulness: Workplace Mindfulness (Marina Grazier , TME Oxford University, via IAM), Mindfulness Frame by Frame (Mark Williams, prof. em. University of Oxford, via KULeuven Mindfulness Centre)

In mijn hoofdberoep ben ik CRM Consultant, zodat er voldoende centjes zijn om een groot gezin te onderhouden.   Yoga docent, mindfulnesstrainer en coach is dus mijn hartberoep.
Van opleiding ben ik licentiaat informatica, afgestudeerd in 1986 aan de KU Leuven.  In het perspectief van de huidige technologie was dat de tijd dat “de dino’s nog sproekten”.

Neem een gratis proefles yoga of mindfulness bij Abhyasa!
Ja, ik wil eens proberen