Kwalificaties

Wanneer je op zoek gaat naar een yoga of mindfulness docent die bij jou past, is het van belang dat je nagaat welke opleiding hij of zij genoten heeft.
Yoga docent noch mindfulness trainer zijn beschermde beroepen: iedereen kan zich yoga docent of mindfulness trainer noemen en velen hebben maar enkele weken of zelfs geen opleiding gevolgd.

Ik heb een 5 jarige opleiding tot yoga docent gevolgd in het Vormingsinstituut Yogadocenten  in Zolder.
Dit is één van de 10 opleidingscentra erkend door de Yoga Federatie van de Nederlandstaligen in België en door de Europese Yoga Unie, die er over waakt dat de oorspronkelijke yoga filosofie bewaard blijft en dat er yoga met kwaliteit gegeven wordt.
Een opleiding van 5 jaar zorgt voor een doorvoelen en verinnerlijking van de yoga filosofie. Tevens wordt er veel belang gehecht aan het werken met het menselijke lichaam, zodat kwetsuren niet alleen vermeden worden maar ook het heel maken van lichaam en geest bevorderd wordt.

Eind 2017 volbracht ik ook de opleiding tot erkend mindfulness trainer bij David Dewulf, in het Instituut voor Aandacht en Mindfulness, ook een degelijke opleiding die enkele jaren neemt en meerdere stappen omvat.

Momenteel volg ik de opleiding tot erkend stress- en burn-out coach bij Annita Rogier.  Vanaf januari 2020 kan ik je ook individueel coachen bij stressproblemen.

In mijn hoofdberoep ben ik CRM Consultant, zodat er voldoende centjes zijn om een groot gezin te onderhouden.   Yoga- en mindfulnesstrainer is dus mijn hartberoep.
Van opleiding ben ik licentiaat informatica, afgestudeerd in 1986 aan de KU Leuven.  In het perspectief van de huidige technologie was dat de tijd dat “de dino’s nog sproekten”.

Neem een gratis proefles yoga of mindfulness bij Abhyasa!
Ja, ik wil eens proberen