Aanbod

Annick

Tot mezelf gekomen. Top!

een deelnemer

De (mindfulness) opleiding heeft me geholpen bewuster en milder in het leven te staan

Marleen

De mindfulnesstraining heeft me geholpen om weer innerlijke rust te vinden en heeft me een aantal persoonlijke inzichten bijgebracht die ik voor de rest van mijn leven zal meenemen. Voor mij een meer dan geslaagde training. Dankjewel!

een deelnemer

Mindfulness: een goede ervaring, had ik al veel eerder moeten doen.  Ik kan er iets mee in het dagdagelijks leven

Roel

dankzij de gesprekken met Geert ben ik tot een aantal inzichten en acties gekomen om m’n slaapkwaliteit te verbeteren

Greet

De mindfulness training: elke zaterdag een moment om naar uit te kijken en tot jezelf te komen in een veilige omgeving.  Een leidraad om anders naar het leven te kijken en het te beleven.

Mieke

ik heb vroeger ook yoga gedaan, maar vond het te veel lichaamsoefeningen zonder de begeleidende filosofie of spiritualiteit, wat ik bij Geert wel krijg. Een ‘verademing’!

MH

Geert is an inspirational coach who helped me to move forward during a challenging period of my life.
During our ‘coached walks’, his motivation and continuous encouragement pushed me to a higher level of myself.
Grateful for having received simple practical hints & tips to implement in daily life.

R

leren mediteren: een life changing experience in het omgaan met verdriet en kwaadheid

Patrick

Mediteren: een aanwakkering van mijn uitgebluste levensvuur tijdens zware depressie jaren geleden, nu geworden tot een aangename haard.  Herontdekken van levensvreugde.

yoga bij kanker

Voor mij is dit het verschil geweest tussen terug richting genezing gaan en de draad met het leven kunnen oppikken, of helemaal vast te komen zitten, fysiek en mentaal

Katrien

Greet

Mindfulness: een aanrader voor iedereen die op zoek wil naar een beter omgaan met stress en voor ieder die meer van het leven wil kunnen genieten.  Dankjewel!

Hilde

Mindful yoga: aparte insteek die werkt, doorleefd en met visie gegeven.

Cindy

De reeks relaxatie: ontstressen, leerrijk en pijn vrijer leven toch wel.   Echt tot rust komen in je hoofd is onbetaalbaar.

Sandy

Met mindfulness leerde ik vaardigheden om minder te piekeren, om anders met stress om te gaan. Ik kan nu meer genieten van het dagelijkse leven. Dank je wel Geert!

Liesbet

De mindfulness training heeft me heel wat handvaten aangereikt om rust in te bouwen in een van de moeilijkste periodes in mijn leven.  Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Stefanie

Mindfulness: een zeer leerrijke en boeiende opleiding.  Kom terug in contact te staan bij wie je bent en wat je voelt.  Ik zou het iedereen aanraden.

Christine

De relaxatie reeks: mijn wekelijks ijkpunt van diepe ontspanning, zalige oefeningen en overdracht van kennis die je van pas komt voor de rest van je leven!

Lien

Sinds de heartfulness opleiding kan ik mijn hart meer doorvoelen en er een gevolg aan geven. Ik kan de rust meer vinden tijdens overprikkelde momenten.

Ankie

Deze (mindfulness) opleiding heeft me dichter bij mezelf gebracht  …  Het brengt me tot rust en geeft me het inzicht dat goed goed genoeg is en ik ok ben zoals ik ben.

Martine

De reeks relaxatie heeft me terug wat meer tot mezelf gebracht en me ook de mogelijkheid gegeven om toch tot een ontspannen toestand in het hier en nu te komen. De uitleg van de reeks was heel duidelijk door de vele dagdagelijkse voorbeelden  en veel dingen waren heel herkenbaar voor mij.  Deze reeks was alles wat ik nodig had op dit ogenblik.

een deelnemer getuigt

leer dichter bij jezelf te komen en te aanvaarden dat wat is

SJ

Mindfulness: Deze sessies leerden me om terug tot mezelf te komen en liefde voor mezelf te voelen en toe te laten.  Door voor mezelf te zorgen, ben ik ook een betere persoon voor anderen.

Katleen

Mindfulness: ik ben heel tevreden over de aangereikte tools om verder te gaan in een “mindful” leven

Tamara

Mindfulness: een mooie leidraad en ontzettend veel tools om het dagelijks leven aangenamer te maken.  Een aanrader.  Mijn onmiddellijke omgeving heeft al positieve verandering opgemerkt.

Greet

Mindfulness: ik hervond mezelf en leerde beter omgaan met mijn emoties.  Ik mocht mijn kwetsbaarheid tonen en werd zeer respectvol behandeld.

Petra

ben heel tevreden. Het biedt mij ontspanning.

Jan

Mindfulness: Ik heb handvaten en inzichten gekregen om aan de slag te kunnen met mezelf en om anders naar het leven te kunnen kijken

Tim over de mindfulness training

Geert is een expert in dit vakgebied en heeft mij heel wat bijgebracht.
Ik ben blij dat ik met deze nieuwe inzichten aan de slag kan gaan en raad het iedereen aan.

Mieke

heel leerrijk, heel geleidelijk, nooit te snel, brengt innerlijke rust, ook dankzij de begeleidende uitleg van Geert

Martijn

Door de mindfulness training ervaar ik meer dankbaarheid in/voor mijn leven en kan ik moeilijke momenten beter accepteren en verwerken.  Ik heb mezelf beter leren kennen.

Annelies

De 8 weken mindfulness hebben me bewust gemaakt en ben bewuster gaan leven.  Het heeft me rust gebracht in tijden van chaos.

Thomas

De mindfulness training heeft mezelf en mijn kijk op de wereld grondig veranderd.  Een ontdekkingstocht die ik iedereen kan aanraden.

Johan

Mindfulness training: een aanrader voor wie zichzelf beter wil leren kennen

Stress en burn-out coaching

Met individuele coaching begeleid ik  je in het beter omgaan met stress, help ik je burn-out te voorkomen of gaan we stap per stap vanuit burn-out weer naar een zinvolle (werk)situatie waar je je in balans voelt.
Organisaties die beter willen omgaan met stress en spanningsklachten en een fijne werkomgeving willen voor hun medewerkers kunnen ook bij Abhyasa terecht.

Open groepen

Het aanbod van Abhyasa is momenteel, zowel in open groepen als op specifieke aanvraag:

Voor wie last heeft van stress of meer tot rust wil komen is de reeks relaxatie. Met een amalgaam van psychoeducatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, lichaamsgewaarding en aandachtsoefeningen, leer je hoe je tot rust kan komen, temidden alle drukte van het leven.

De zachte yoga richt zich tot iedereen die op een heel zachte manier lichaam en geest in harmonie wil brengen en tot rust wil komen.   Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen met stress- of psychosomatische problemen, voor mensen met CVS, fibromyalgie of chronische pijn.  In de yoga-oefeningen gebruiken we elementen uit de mindfulness om beter te leren omgaan met wat je voelt.   Graag op tijd inschrijven en betalen want deze groep kan snel vol zitten.

Met Mindful yoga las je in het drukke leven even een rustpauze in.   We brengen lichaam en geest in balans. Dit doen we met bewegingen, houdingen, ademhalingsoefeningen en relaxatie.  We komen terug in contact met ons eigen lichaam, onze gevoelens en onze gedachten.  We voelen wat is, met zachte aandacht en zonder oordelen.  Je komt in het hier en nu, je komt tot rust, je komt dichter bij je zelf, wie je nu echt bent. 

Meditatie is niet zonder gedachten zitten, wel het leren beheersen van de gedachtestroom.   Door meditatie komt je geest tot rust, stopt het piekeren, ga je rustiger in het leven kunnen staan, kom je tot diepere inzichten.  Kortom, je komt geleidelijk aan dichter bij je zelf, wie je nu écht bent.

Iedereen wil gelukkig zijn maar heel dikwijls overkomen er ons dingen die ons ongelukkig maken.   Met de mindfulness 8 weken training leren we beter om te gaan met wat het leven brengt.   Je leert vaardigheden om minder snel meegesleurd te worden door intense emoties, pijn of stress.  Je wordt veerkrachtiger tegenover stress, burn-out of depressie.
Het aantal deelnemers in deze groep is beperkt, dus graag op tijd inschrijven en betalen.

Met heartfulness, een verdieping van mindfulness, leer je te leven vanuit je hart. Je leert omgaan met de innerlijke criticus, je ontwikkelt de vier hartskwaliteiten (liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, gedeelde vreugde en gelijkmoedigheid) naar jezelf en anderen en leert omgaan met sterke emoties zoals schuld en schaamte. Je leert jezelf graag te zien en zorg te dragen voor je welzijn.  Een geschenk voor jezelf en vandaaruit voor de wereld.

In yoga bij kanker  blijven we met zachte bewegingen actief en pakken we zo vermoeidheid en futloosheid aan.  Tevens leren we met technieken uit de mindfulness om te gaan met de pijn en het ongemak en te aanvaarden wat er nu, op het moment, in je omgaat.

Weet je niet goed wat kiezen binnen dit aanbod?  Raadpleeg dan de keuzewijzer.

Raadpleeg ook de prijzen en het lessenrooster, waar je je ook kan inschrijven.

Op specifieke aanvraag

Naast de open groepen is het aanbod op specifieke aanvraag ook beschikbaar voor bedrijven, organisaties, lokale initiatieven of privé sessies.  Zo ben ik gastdocent geweest bij Wisper en heb ik al specifieke yoga sessies gegeven voor onder meer UCLL Leuven, 4C, gemeente Wilsele-Dorp, een vriendengroep etc.

Contacteer me en zo kunnen we specifiek nagaan wat de mogelijkheden zijn ingeval je interesse hebt in:

  • het starten van een groep zwangerschapsyoga (voor, tijdens of na de zwangerschap)
  • yoga of mindfulness voor een specifieke doelgroep
  • het starten van een gesloten groep (bijvoorbeeld een groep vriendinnen, wijkorganisatie, vereniging, ...)
  • individuele sessies yoga bij een specifieke situatie
  • yoga, meditatie, mindfulness of stress coaching binnen een bedrijf of organisatie
  • een introductie sessie yoga, meditatie of mindfulness
  • persoonlijke coaching bij een bepaalde situatie of levensfase (geen therapie)
  • workshop of een presentatie als gastspreker rond stress beheersing

Boek

Mijn eerste boek "Life sucks. Why?" met ondertitel "The Buddhist view on why we experience life as unsatisfactory" is te koop op Amazon.

Het boek is opgenomen in de lijst van Mindfulness & MBCT Key Resources van het Oxford Mindfulness Centre van de University of Oxford.

Momenteel schrijf ik aan het vervolgboek met titel “Life sucks no more.  How?” over de Boeddhistische bronnen van de technieken gebruikt in mindfulness en heartfulness.