Mindfulness

Annelies

De 8 weken mindfulness hebben me bewust gemaakt en ben bewuster gaan leven.  Het heeft me rust gebracht in tijden van chaos.

Stefanie

Mindfulness: een zeer leerrijke en boeiende opleiding.  Kom terug in contact te staan bij wie je bent en wat je voelt.  Ik zou het iedereen aanraden.

een deelnemer

Mindfulness: een goede ervaring, had ik al veel eerder moeten doen.  Ik kan er iets mee in het dagdagelijks leven

Ankie

Deze (mindfulness) opleiding heeft me dichter bij mezelf gebracht  …  Het brengt me tot rust en geeft me het inzicht dat goed goed genoeg is en ik ok ben zoals ik ben.

Greet

Mindfulness: een aanrader voor iedereen die op zoek wil naar een beter omgaan met stress en voor ieder die meer van het leven wil kunnen genieten.  Dankjewel!

een deelnemer

De (mindfulness) opleiding heeft me geholpen bewuster en milder in het leven te staan

Thomas

De mindfulness training heeft mezelf en mijn kijk op de wereld grondig veranderd.  Een ontdekkingstocht die ik iedereen kan aanraden.

Johan

Mindfulness training: een aanrader voor wie zichzelf beter wil leren kennen

Annick

Tot mezelf gekomen. Top!

Greet

De mindfulness training: elke zaterdag een moment om naar uit te kijken en tot jezelf te komen in een veilige omgeving.  Een leidraad om anders naar het leven te kijken en het te beleven.

Greet

Mindfulness: ik hervond mezelf en leerde beter omgaan met mijn emoties.  Ik mocht mijn kwetsbaarheid tonen en werd zeer respectvol behandeld.

een deelnemer getuigt

leer dichter bij jezelf te komen en te aanvaarden dat wat is

Sandy

Met mindfulness leerde ik vaardigheden om minder te piekeren, om anders met stress om te gaan. Ik kan nu meer genieten van het dagelijkse leven. Dank je wel Geert!

Katleen

Mindfulness: ik ben heel tevreden over de aangereikte tools om verder te gaan in een “mindful” leven

SJ

Mindfulness: Deze sessies leerden me om terug tot mezelf te komen en liefde voor mezelf te voelen en toe te laten.  Door voor mezelf te zorgen, ben ik ook een betere persoon voor anderen.

Tamara

Mindfulness: een mooie leidraad en ontzettend veel tools om het dagelijks leven aangenamer te maken.  Een aanrader.  Mijn onmiddellijke omgeving heeft al positieve verandering opgemerkt.

Marleen

De mindfulnesstraining heeft me geholpen om weer innerlijke rust te vinden en heeft me een aantal persoonlijke inzichten bijgebracht die ik voor de rest van mijn leven zal meenemen. Voor mij een meer dan geslaagde training. Dankjewel!

Martijn

Door de mindfulness training ervaar ik meer dankbaarheid in/voor mijn leven en kan ik moeilijke momenten beter accepteren en verwerken.  Ik heb mezelf beter leren kennen.

Tim over de mindfulness training

Geert is een expert in dit vakgebied en heeft mij heel wat bijgebracht.
Ik ben blij dat ik met deze nieuwe inzichten aan de slag kan gaan en raad het iedereen aan.

Jan

Mindfulness: Ik heb handvaten en inzichten gekregen om aan de slag te kunnen met mezelf en om anders naar het leven te kunnen kijken

Liesbet

De mindfulness training heeft me heel wat handvaten aangereikt om rust in te bouwen in een van de moeilijkste periodes in mijn leven.  Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Je wil gelukkig zijn.
Maar er gebeuren dingen die je ongelukkig maken. 
Of je lijdt onder stress.  Het drukke dagelijkse leven slorpt je op, waardoor je soms de indruk krijgt dat je geleefd wordt. 
Je wordt soms meegesleurd door gedachten of heftige emoties.  Misschien pieker je veel, of slaap je niet goed meer.  
Je hebt het beste voor met je gezinsleden maar toch zie je jezelf soms dingen zeggen en doen waar je spijt van hebt. 
Op het werk wordt het misschien allemaal te veel, je voelt je uitgeput en leeg: het begin van een burn-out? 
Misschien voel je je regelmatig neerslachtig of heb je al een depressie meegemaakt.  Of ziekte kan jou of iemand die je dierbaar is treffen. 
Je ervaart pijn en lijden, af en toe of heel frequent.
Je verlangt naar rust, zon, blijheid.  Hoe kan je weer gelukkig worden?
Mindfulness kan je hierin helpen.

Zie ook volgende blog berichten over mindfulness: omgaan met stress, mindful of mind full?, bewezen: meditatie helpt tegen stress en angst.

Wat kan je doen?

Een mindfulness training bestaat uit 8 sessies van 3 uur gespreid over 8 weken.   Het is een redelijk intensief programma dat wel wat engagement vraagt maar dat door deelnemers dikwijls ervaren wordt als een keerpunt in hun leven.   Tijdens de sessies zit je op een stoel.  In enkele sessies doen we een ligmeditatie of eenvoudige yogabewegingen.
Een mindfulness training leert je nieuwe vaardigheden aan.   Net zoals bij het leren fietsen of zwemmen: je kan er nog zoveel over lezen of luisteren naar de trainer, zonder oefenen zal je het niet leren.   Zo ook wordt je bij het volgen van de mindfulness training gevraagd om doorheen de week regelmatig wat te (proberen te) oefenen.

De  eerstvolgende geplande 8 weken mindfulness trainingen zijn:

 • op zaterdagvoormiddag van 9u00 tot 12u15 bij Balannz+ te Oplinter (Tienen) van van 21 september 2024 tot en met 23 november. Geen les op 12 oktober en 2 november.
 • bij voldoende interesse kan er in het najaar 2024 op woensdagavond nog een reeks ingepland worden in Bierbeek. Dus bij interesse, vul het formulier hieronder in.

Het aantal deelnemers is beperkt, wat de betrokkenheid vergroot en meer ruimte geeft aan jouw beleving indien je dit wenst.

Je kan je inschrijven via onderstaand formulier.   Je inschrijving is bevestigd na betaling van 290 Euro.
Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, Mindfulness Werkboek "Krachtig en gelukkig leven in het nu" van David Dewulf, 27 digitale audiobestanden om thuis te oefenen en een syllabus.
Wie al eens de 8 weken mindfulness traininig bij Abhyasa gevolgd heeft, betaalt slechts 125 Euro.
Door het versturen van het formulier ga je akkoord met het privacybeleid en de voorwaarden van Abhyasa.

Je kan me ook contacteren per email op geert@abhyasaleuven.be of op 0478 532199.

Welk resultaat kan je verwachten?

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode, ontwikkeld in 1979 door Jon Kabat-Zinn aan de universiteit van Massachusetts en naar buiten gebracht als Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).    Onder meer aan de universiteit van Oxford is mindfulness verder ontwikkeld en zijn de effecten van mindfulness wetenschappelijk onderzocht en bewezen.
Met technieken uit het boeddhisme en de westerse cognitieve psychologie, biedt mindfulness een aantal vaardigheden die je toelaten beter om te gaan met wat het dagelijkse leven je brengt.

 • Je leert beter om te gaan met stress en je reacties daarop
 • Je leert anders omgaan met pijn en het lijden door de pijn
 • Je leert beter om te gaan met gedachten en emoties die je anders zouden meesleuren.
 • Je leert je grenzen te respecteren.
 • Je leert hoe je temidden van alles voor jezelf kan zorgen.
 • Je leert hoe je milder kan omgaan met wat je ervaart.
 • Je leert hoe je in moeilijke communicatie niet automatisch in reactie schiet maar integendeel vanuit je intentie een antwoord kan formuleren.
 • Je innerlijke balans verbetert.
 • Je leert hoe je temidden van alles ook geluk kan ervaren.

Van mindfulness is bewezen dat het kan helpen voor mensen die klachten hebben door stress, dat het depressie of herval van depressie helpt voorkomen, dat het angsten kan verminderen, dat het pijn kan verzachten, dat het psychisch welzijn verbetert.

Het certificaat van erkend mindfulness trainer, dat ik bij David Dewulf, stichter en bezieler van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness gehaald hebt, staat borg voor de degelijkheid en diepgang van de opleiding die nauw aansluit bij de methode die door de oorspronkelijke onderzoekers zoals Jon Kabat-Zin, Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal ontwikkeld en steeds verder uitgewerkt wordt.