Praktisch

Locatie voor de lessen in Leuven

De yoga en meditatie lessen in  Leuven gaan door in dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat 14 in Leuven.
Dit is vlakbij afrit Herent van de E314.

De locatie is vlot bereikbaar vanuit Leuven, Heverlee, Aarschot, Tienen, Kampenhout, Nossegem, …
Onderstaand kaartje geeft de ruime bereikbaarheid binnen 15 minuten weer, per fiets of met de wagen (klik om uit te vergroten):

Er is een ruime parking.

Hou er rekening mee dat de Wingerdstraat nog niet door alle GPS-toestellen gekend is; navigeer indien nodig naar: ‘s Hertogenlaan 71 in 3000 Leuven.

Wijnveld
Wijnveld (klik om uit te vergroten)

De yoga en meditatie lessen gaan normaalgezien door in zaal 3: dit is in de lange gang tussen hoofdingang en cafetaria aan de zijgang waar ook de toiletten zijn.
De zaal is rustig, met parketvloer en met uitzicht op de velden.

Abhyasa zaal in Wijnveld
Zaal Wijnveld

Locatie voor de lessen in Tienen

De yoga lessen in Tienen gaan door bij Praktijk Amalgaam, Houtemsesteenweg 3 in 3380 Bunsbeek (Tienen).

Als je van de Tiensesteenweg komt, rij je het laatste huis links in de Houtemsesteenweg net voorbij, sla daar een klein weggetje links in: daar vind je op de linkerkant een parking.

Praktische aspecten bij yoga en meditatie

  • Draag soepele kledij die je niet belemmert in je bewegingen.
  • Probeer in de 2 uur voor een sessie niet of maar heel licht te eten.
  • Neem naar de les een yogamatje, een slaapmatje of dekentje mee: iets waar je op kan liggen en dat bij staande houdingen niet wegschuift.
  • Neem bij yoga eventueel een paar kussens of een zitkussen mee. Deze gebruik je om houdingen comfortabel te houden waar gewenst.
  • Neem bij meditatie een meditatiekussen of meditatiebankje mee.  Je mag ook met de rug tegen de muur zitten als je lichaam dit vraagt.

Yoga is niet willen kunnen, maar laten komen. De opbouw van een houding moet correct gebeuren; daarvoor dient de begeleiding.  Hoever je geraakt heeft geen enkel belang.  Blijf binnen je grenzen en je zal het  gunstige effect voelen.  Op het moment echter dat je even ver wil geraken als je buur, zit je weer in prestatie en riskeer je kwetsuren.  Respecteer je eigen lichaam, dat is jouw verantwoordelijkheid.

Yoga doe je met gesloten ogen. Je kijkt naar de docent voor de begeleiding in de beweging of opbouw van de houding.   Eens in de beweging of houding, sluit je je ogen en observeer je jezelf.   Yoga is al je zintuigen naar binnen keren en zo tot jezelf komen.

Yoga is geen gymnastiek of sport. Door de traagheid, door de ademhaling en door langere tijd zonder forceren in een houding te blijven, gaan de spanningen zich langzaam “geven”.  Daardoor zal je na verloop van tijd jezelf zowel fysiek als mentaal soepeler voelen.

Je hoeft voor yoga niet soepel te zijn. Zolang je je grenzen respecteert en het laat gebeuren, zal je na verloop van tijd ineens opmerken dat je veel soepeler bent geworden.

Meditatie is niet zonder gedachten zitten.   Wel de gedachtestroom beheersen door de geest een ankerpunt te geven.   Niet een bepaalde toestand verwachten maar observeren wat is.

Neem een gratis proefles yoga of meditatie bij Abhyasa!
Ja, ik wil eens proberen

1 thought on “Praktisch

Comments are closed.