Bewezen: meditatie helpt tegen angst en stress

Het was onlangs in het nieuws, topneuroloog Steven Laureys heeft het onderzocht en het is bewezen: meditatie helpt tegen angst en stress.

“Nadat proefpersonen acht weken lang meditatietechnieken aangeleerd hadden gekregen, gaven ze niet alleen aan dat ze zich beter voelden, je kan het ook zien in de hersenen. Wanneer we een voor- en na-scan van hun brein vergelijken, zien we dat meditatie de netwerken die belangrijk zijn voor het geheugen en het controleren van emoties versterkt heeft. De gebieden die een belangrijke rol spelen bij angst en stress waren dan weer kleiner geworden.”

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Radio 2 mij gecontacteerd voor een interview van een halfuurtje.    Het radiofragment dat daar het resultaat van is kan hier beluisteren.   Het duurt 5 minuten.

Indien je ook wil leren mediteren, na elke kerst-, paas- of grote vakantie begint een nieuwe reeks bij Abhyasa.   Alle info vind je op Leren mediteren
Wil je deze technieken eerder toepassen in het dagelijks leven, dan kan je een 8 weken mindfulness training volgen.  Elk kwartaal behalve in de grote vakantie organiseert Abhyasa een training.

One thought on “Bewezen: meditatie helpt tegen angst en stress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *