Yoga bij kanker

yoga bij kanker

Voor mij is dit het verschil geweest tussen terug richting genezing gaan en de draad met het leven kunnen oppikken, of helemaal vast te komen zitten, fysiek en mentaal

Katrien

Abhyasa is extern partner van Kanactief van UZ Leuven.

Waarom yoga bij kanker?

Als je voor kanker wordt behandeld of als je een behandeling hebt gevolgd, dan weet je vast dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid. Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt?

In de yogasessies beginnen we met een eerste ontspanning.   Vanuit deze ontspanning doen we zachte bewegingen op de ademhaling.   Deelnemers geven als feedback dat ze meer ruimte ervaren, dat spanningen wegvallen en alles meer los komt.   Een letterlijke en figuurlijke verademing.

Tevens leren we beter om te gaan met pijn en de vele ongemakken die samengaan met je behandeling.   Je leert ook om te gaan met je emoties die soms echt wel heftig zijn.  Daarvoor gebruiken we een aantal technieken uit de mindfulness.

Deze vorm van yoga is aanvullend op je behandeling en revalidatie.   Tevens zorgt het voor continuïteit na je revalidatie: je blijft in beweging en bouwt verder op.

Lessenreeksen yoga bij kanker

De specifieke reeks yoga bij kanker is elke donderdag, behalve in de schoolvakanties, om 19u15 in dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat 14 in Leuven, vlakbij de Mechelse Poort en de afrit Herent van de E314.   Een mooie rustige locatie met uitzicht op de velden.

Misschien is het een idee om yoga samen met je partner of verzorgende te volgen?  Het kan een andere insteek brengen op jullie herstelpad.

We werken in reeksen, van september tot eind december, van januari tot pasen en van pasen tot de zomervakantie.

Draag soepele kledij en breng je eigen yogamatje of dekentje mee.

Hier vind je alle praktische info, evenals een wegbeschrijving.

Gratis proefles

Voor je je voor de eerste keer inschrijft voor een reeks wekelijkse lessen, heb je recht op een gratis proefles.  Aanmelden voor een proefles of inschrijven kan via telefoon (0478 532199), email (geert@abhyasaleuven.be) of onderstaand formulier.

Als je beslist een reeks te volgen, betaal je door overschrijving op rekeningnummer BE07 7380 4249 0466 van Geert Vancoppenolle met vermelding van je naam en de reeks die je wil volgen, of door cash betaling op de eerste les van de reeks die je volgt.

Voor wie het financieel moeilijk heeft voorziet UZ Leuven de mogelijkheid om de eerste 5 sessies gratis te volgen. In dit geval, meld het mij bij je aanmelding.

Omdat je als kankerpatiënt door een operatie of behandeling zoals chemo soms een korte periode niet kan komen, kan je dit aangeven van zodra je de datum kent en krijg je deze gemiste sessies naar keuze terugbetaald of als korting bij een volgende reeks.   

Door het versturen van het formulier ga je akkoord met het privacybeleid en de voorwaarden van Abhyasa.

Aanmeldingsformulier yoga bij kanker