Dag zon!

In de reeks mindful yoga hebben we net voor de paasvakantie in de laatste 3 sessies de zonnegroet aangeleerd.

Nu de lente eindelijk volop doorbreekt, is de zonnegroet ideaal om ‘s morgens vroeg de dag energiek in te zetten.

De zonnegroet is een aaneenschakeling van een aantal houdingen in een vloeiende beweging op de ademhaling, die het lichaam oplaadt met energie.   Hierna kan je rustig gaan ontbijten om dan de dag energiek in te gaan.

Omdat de zonnegroet redelijk intensief is doe je die beter niet zonder eerst het lichaam wat voor te bereiden, zeker ‘s morgens vroeg wanneer je wat stijf en stram uit je bed komt.

Ik heb de gewoonte om vanaf april, als het weer het toelaat, ‘s morgens rond halfzeven de tuin in te trekken (op blote voeten heb je dan nog het effect van dauwtrappen) en dan met zicht op de opgaande zon wat eenvoudige yoga oefeningen te doen en die af te sluiten met de zonnegroet.

 

Hierbij een reeks van oefeningen om ‘s morgens de zon te groeten.

Pranamudra

Om toegang te krijgen tot de uitgeschreven oefeningen, meld je aan bij de gratis nieuwsbrief van Abhyasa.  Daarmee ontvang je regelmatig een nieuwsbrief telkens een nieuwe post verschijnt, krijg je toegang tot yoga- en meditatieoefeningen en blijf je geïnformeerd over het aanbod van Abhyasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *